Sve novosti

29. novembar, 2023.

Kancelarija Zvornik - nova jedinica mjere

Već samim ulaskom u projekat "Prijatelji porodice" Grad Zvornik je  podigao standarde podrške porodicama sa troje i više djece uz Ponosnu karticu. Tako dobar odziv od preko 60 privrednika koji su potpisali ugovore u istom danu i odobrili popust na svoje robe i usluge 3+ porodicama, nije viđen u Republici Srpskoj a približan mu je samo onaj rezultat ostvaren u Beogradu.

To smo sve već rekli.

Možda nismo dovoljno jasno rekli zbog koga je tako dobar rezultat? Naravno, bez podrške predstavnika lokalne zajednice ne bi bilo ništa. Ali najzaslužnija za ovaj rezultat u Zvorniku je Nikolina Oro. Ponosna majka, dobro poznata u svojoj lokalnoj zajednici po svom aktivizmu i zalaganju za opšte dobro. Rezultati njene nesebičnosti su između ostalog i uspješna realizacija projekta "Prijatrelji porodice" u Zvorniku na korist svih višečlanih porodica. Zanimljivo je reći i to da je Nikolina izuzetno uspješna i na polju podrške roditeljima da ostvare potomstvo te da je u toj oblasti napravila pravu revoluciju.

Ko hoće taj i može: sem svoje iskrenosti i upornosti Nikolina nije imala ništa drugo. Očigledno, ništa više joj nije ni bilo potrebno da bi uspjela za sve nas.

Kad je već dobra neka bude najbolja: Kako bismo joj olakšali rad, Upravni odbor Fondacije je odlučio da formira Kancelariju Zvornik (više informacija o Kancelariji na linku) i za šefa kancelarije imenuje Nikolinu Oro. Nikolina sada može i zvanično u ime Fondacije da zaključuje ugovore sa privrednicima o realizaciji projekta "Prijatelji porodice" i da promoviše rad Fondacije u regiji Birač.

Osim toga, Nikolinine rezultate ćemo ubuduće uzimati kao mjerilo uspjeha po kojem ćemo cijeniti koliko smo posvećeni i koliko doprinosimo radu Fondacije i porodicama.

17. avgust, 2023.

Budimo podrška svojoj djeci

Godišnji odmori su iza nas a pred nama je početak školske godine sa svim izazovima koje ovaj period nosi. Tu su povećani troškovi nabavke školskog pribora, odjeće i obuće ali i dosta stresa oko organizovanja obaveza i povratka na poslovne i školske aktivnosti. Sa većim brojem djece sve ovo se dodatno usložnjava.

Kako bi ovaj period protekao što ugodnije, Fondacija za porodicu je sa Prijateljima porodice iz privrede i ove godine omogućila značajne uštede podoricama sa troje i više djece koje ostvaruju uz Ponosnu karticu. Partnerska mreža Fondacije pokriva cijelu Republiku Srpsku i omogućava povoljniju nabavku roba potrebnih za opremanje školaraca.

Osim toga, kako bi naši đaci ostvarili što bolji rezultat u školi Fondacija je pokrenula platformu za online podršku pri savladavanju gradiva. Pored časova matematike, srpskog i stranih jezika, kurseva informatike i programiranja u ponudi su i programi pripreme predškolske i školske djece za predstojeće obaveze.

Da bi prvacima bilo olakšano kretanje u školu omogućena je besplatna višednevna online pripremna nastava putem linka:

https://classplus.pro/groupclass/detail/priprema-za-nastavu-uHGfm

Svjedoci smo da brojni izazovi prate odrastanje i školvanje današnje djece i zbog toga smo omogućili seriju besplatnih online psiholoških radionica  „Budimo podrška svojoj djeci“ koja će se održavati u više termina od 23.08.2023. godine do 06.09.2023. godine na linku:

https://psychocare.live/groupclass/detail/budite-podr-ka-svom-djetetu

Takođe, u ponudi je i besplatna radionica "Polzak u školu iz ugla djeteta" koji se realizuje iz oblasti sistemske porodične terapije. Pristupa se putem linka:

psychocare.live/groupclass/detail/emocije--tDJm3

Primarni cilj Fondacije je zdrava i snažna porodica te su besplatne aktivnosti koje nudimo kao podršku đacima i roditeljima dostupne svima, ne samo tri plus porodicama.

10. maj, 2023.

Dani porodice 2023

Fondacija „Za porodicu“ u susret Međunarodnom danu porodice, 15.05.2023. godine  organizuje niz zanimljivih događaja koji će trajati od 13.05. – 21.05.2023. godine. Pomenutu aktivnost, Fondacija organizuje treću godinu, a zahvaljujući našim prijateljima i partnerima, možemo reći da je već prerasla u tradicionalnu.

Dani porodice počinju sa Kreativnom inkluzivnom radionicom 13.05.2023. godine u Domu omladine sa početkom u 11.00 časova. Radionica se realizuje u saradnji sa Servis centrom „Dajte nam šansu – Zvjezdice“. Učesnici će zajedno sa terapeutima i stručnim licima razgovarati o porodici i njenom značaju, a tema radionice biće „LjUBAV“. Pored zanimljivih predmeta koje će zajedničkim radom napraviti, usaglasiće i tekst Deklaracije o porodici i ljubavi.

Ponosni smo što je inicijativa Fondacije „Za porodicu“ od prije dvije godine upućena tržnom centru „Emporium“ u Banja Luci, a koja se odnosi na uvođenje „Tihog sata“ zaživjela i traje i danas. Tokom cijele godine, svaku nedjelju, osobe osjetljive na senzorne zvukove i osvjetljenje, svoju kupovinu mogu da obave upravo u Emporiumu.

U saradnji sa prijateljem porodice „DIS – pozorištem mladih“, 15.05.2023. godine u 20.00 časova biće organizovano i humanitarno igranje pozorišne predstave „Komedija za odrastanje“. Ulaz će biti besplatan, s tim da će ispred sale biti postavljene kutije za prikupljanje sredstava koja će biti uplaćena za liječenje naše sugrađanke Darije Karanović. Nakon predstave, uslijediće koktel i druženje.

Porodica je osnovni stub društva i potreban je trud cijele zajednice da bi se vrijednost porodice održala. Predavanje na temu „Izazovi porodice savremenog društva“ prof. dr Aleksandra Hadžić održaće u Muzičkom paviljonu „Staklenac“ u parku Petar Kočić, 16.05.2023. godine u 19.30 časova.

Već tradicionalna aktivnost, Ponosni sajam, planiran je za 20. i 21. maj na platou ispred Krajiške kuće. Na sajmu će učestvovati proizvođači porodice sa troje i više djece koji iz godine u godinu rastu i nude sve zanimljivije i originalnije proizvode.

Ovom prilokom vas pozivamo da posjetite aktivnosti koje smo pripremili u čast porodice!

Sve informacije možete dobiti od koordinatora aktivnosti Marije Babić na broj 066/073-973 ili na mejl marija.babic2015@gmail.com

21. decembar, 2022.

Tražimo 4 projekt mendžera

Novi Plan rada Fondacije za period novembar 2022 - decembar 2023. predviđa nove projekte koji će dovesti do transformacije i profesionalizacije same Fondacije. Za to nam je potreban motivisan tim i to:

1. Projekt menadžer za projekat iz oblasti obrazovanja Class Plus - 1 izvršilac (više o projektu na ovom linku),

2. Projekt menadžer za projekat iz oblasti prava LawNet - 1 izvršilac (više o projektu na ovom linku),

3. Projekt menadžer za projekat iz oblasti zdravlja PsichoLogoPedia - 1 izvršilac (više o projektu na ovom linku) i

4. Projekt menadžer za projekat iz oblasti preduzetništva 4YourBiz - 1 izvršilac (više o projektu na ovom linku).

Pravo prijave imaju članovi 3+ porodica, volonteri Fondacije, saradnici i partneri Fondacije. 
Idealan kandidat je motivisan. U prednosti je ako ima iskustva u oblasti projekta za koji se prijavljuje kao i iskustva u upravljanju projektima.
Svi projekti imaju i komercijalnu dimenziju što će omogućiti zaradu projekt menadžeru. Osim toga nudimo veliku fleksibilnost, predvidljiv raspored obaveza i mogućnost napredovanja.

Prijave slati na dragan.dakic@zaporodicu.org

U naslovu prijave navesti "Prijava za projekt mennadžetra za (navesti naziv projekta)"

Uz prijavu priložiti CV.

Poziv je otvoren do srijede 28.12.2022. godine.

Napomena: Internim aktima Fondacije je propisano da nosilac projekta može da angažuje saradnike na projektu. Zbog navedenog, nosilac navedenih projekata zadržava pravo da formira svoj tim, uključujući i izbor projekt menadžera, bez mogućnosti kandidata da izjave žalbu Upravnom odboru. Fondacija zadržava pravo da u svakom momentu povuče ovaj konkurs.

20. oktobar, 2022.

Popust na Nestro pumpama: Informacija

Poštovani ponosni roditelji,

Ugovorom između Fondacije i Nestro petrol a.d. predviđeno je da nosioci Ponosne kartice ostvaruju popust od 0,08 feninga po litru goriva i 7% na cjelokupan asortiman.

Popust se ostvaruje uz Nestro karticu koja se izdaje zajedno sa Ponosnom karticom. Međutim, zbog promjene načina poslovanja naš strateški partner Nestro već više mjeseci ne izdaje svoje kartice uz naše radi čega nosioci Ponosne kartice ne mogu da ostvaruju popust iz važećeg ugovora.

O ovom problemu smo obavjestili korisnike 15.08.2022. godine ( klikni za objavu na ovoaj link). Takođe, dana 18.08.2022. godine, održali smo sastanak sa upravom Nestro petrol kompanije na kojem smo ljubazno zamoljeni da se strpimo dok profunkcioniše novi sistem naplate koji će omogućiti ostvarivanje popusta.

Suočeni sa sve većim brojem upita naših novih korisnika, Ponosnih roditerlja, o tome kada će i na koji način moći da ostvare ugovorene popuste, dana 18.10.2022. godine smo kompaniji Nestro petrol a.d. uputili i zvaničnu molbu za izvršenje ugovora. U molbi smo tražili da se nosiocima Ponosne kartice omogući korišćenje popusta te smo predložili načine na koje se ovaj popust može ostvariti bez troškova po kompaniju Nestro petrol.

Izražavmo nadu da će naš partner Nestro petrol a.d. uskoro odgovoriti na našu molbu i da će Ugovor broj: 7878/21-2 koji smo potpisali dana 20.04.2021. godine, nastaviti da se izvršava. Ujedno, izvinjavamo se Ponosnim roditeljima koji su eventualno doživjeli neprijatnost zbog neodobravanja popusta samo uz Ponosnu karticu. Još jednom, nadamo se skorijem rješenju.

Napomena: Ponosni roditelji koji su ranije dobili svoju Nestro petrol karticu zajedno sa Ponosnom karticom i dalje nastavljaju sa njenim korišćenjem bez zastoja.

Tim Fondacije