Све новости

29. новембар, 2023.

Канцеларија Зворник - нова јединица мјере

Већ самим уласком у пројекат "Пријатељи породице" Град Зворник је  подигао стандарде подршке породицама са троје и више дјеце уз Поносну картицу. Тако добар одзив од преко 60 привредника који су потписали уговоре у истом дану и одобрили попуст на своје робе и услуге 3+ породицама, није виђен у Републици Српској а приближан му је само онај резултат остварен у Београду.

То смо све већ рекли.

Можда нисмо довољно јасно рекли због кога је тако добар резултат? Наравно, без подршке представника локалне заједнице не би било ништа. Али најзаслужнија за овај резултат у Зворнику је Николина Оро. Поносна мајка, добро позната у својој локалној заједници по свом активизму и залагању за опште добро. Резултати њене несебичности су између осталог и успјешна реализација пројекта "Пријатрељи породице" у Зворнику на корист свих вишечланих породица. Занимљиво је рећи и то да је Николина изузетно успјешна и на пољу подршке родитељима да остваре потомство те да је у тој области направила праву револуцију.

Ко хоће тај и може: сем своје искрености и упорности Николина није имала ништа друго. Очигледно, ништа више јој није ни било потребно да би успјела за све нас.

Кад је већ добра нека буде најбоља: Како бисмо јој олакшали рад, Управни одбор Фондације је одлучио да формира Канцеларију Зворник (више информација о Канцеларији на линку) и за шефа канцеларије именује Николину Оро. Николина сада може и званично у име Фондације да закључује уговоре са привредницима о реализацији пројекта "Пријатељи породице" и да промовише рад Фондације у регији Бирач.

Осим тога, Николинине резултате ћемо убудуће узимати као мјерило успјеха по којем ћемо цијенити колико смо посвећени и колико доприносимо раду Фондације и породицама.

19. новембар, 2023.

Желите ли да са нама реализујете своје идеје?

Дана 25.11.2023. године, Управни одбор Фондације за породицу ће усвојити План рада за 2024. годину. Планом рада се дефинишу пројекти и активности које ће Фондација реализовати током следеће године. Право предлога пројеката и активности имају оснивач Фондације, предсједник Фондације, чланови Управног одбора Фондације. 

Новина у поступку израде и усвајања Плана рада за 2024. годину јесте могућност свих заинтересованих лица и организација за пројектну сарадњу са Фондацијом да доставе своје приједлоге пројеката или активности које бисмо заједно реализовали. Приједлоге уз краћи опис и образложење усаглашености са статутарним циљевима Фондације потребно је доставити до петка 24.11.2023. године, на мејл адресу предсједника Управног одбора: bojan.gostic@zaporodicu.org.

17. август, 2023.

Будимо подршка својој дјеци

Годишњи одмори су иза нас а пред нама је почетак школске године са свим изазовима које овај период носи. Ту су повећани трошкови набавке школског прибора, одјеће и обуће али и доста стреса око организовања обавеза и повратка на пословне и школске активности. Са већим бројем дјеце све ово се додатно усложњава.

Како би овај период протекао што угодније, Фондација за породицу је са Пријатељима породице из привреде и ове године омогућила значајне уштеде подорицама са троје и више дјеце које остварују уз Поносну картицу. Партнерска мрежа Фондације покрива цијелу Републику Српску и омогућава повољнију набавку роба потребних за опремање школараца.

Осим тога, како би наши ђаци остварили што бољи резултат у школи Фондација је покренула платформу за online подршку при савладавању градива. Поред часова математике, српског и страних језика, курсева информатике и програмирања у понуди су и програми припреме предшколске и школске дјеце за предстојеће обавезе.

Да би првацима било олакшано кретање у школу омогућена је бесплатна вишедневна online припремна настава путем линка:

https://classplus.pro/groupclass/detail/priprema-za-nastavu-uHGfm

Свједоци смо да бројни изазови прате одрастање и школвање данашње дјеце и због тога смо омогућили серију бесплатних online психолошких радионица  „Будимо подршка својој дјеци“ која ће се одржавати у више термина од 23.08.2023. године до 06.09.2023. године на линку:

https://psychocare.live/groupclass/detail/budite-podr-ka-svom-djetetu

Такође, у понуди је и бесплатна радионица "Ползак у школу из угла дјетета" који се реализује из области системске породичне терапије. Приступа се путем линка:

psychocare.live/groupclass/detail/emocije--tDJm3

Примарни циљ Фондације је здрава и снажна породица те су бесплатне активности које нудимо као подршку ђацима и родитељима доступне свима, не само три плус породицама.

10. мај, 2023.

Дани породице 2023

Фондација „За породицу“ у сусрет Међународном дану породице, 15.05.2023. године  организује низ занимљивих догађаја који ће трајати од 13.05. – 21.05.2023. године. Поменуту активност, Фондација организује трећу годину, а захваљујући нашим пријатељима и партнерима, можемо рећи да је већ прерасла у традиционалну.

Дани породице почињу са Креативном инклузивном радионицом 13.05.2023. године у Дому омладине са почетком у 11.00 часова. Радионица се реализује у сарадњи са Сервис центром „Дајте нам шансу – Звјездице“. Учесници ће заједно са терапеутима и стручним лицима разговарати о породици и њеном значају, а тема радионице биће „ЉУБАВ“. Поред занимљивих предмета које ће заједничким радом направити, усагласиће и текст Декларације о породици и љубави.

Поносни смо што је иницијатива Фондације „За породицу“ од прије двије године упућена тржном центру „Емпориум“ у Бања Луци, а која се односи на увођење „Тихог сата“ заживјела и траје и данас. Током цијеле године, сваку недјељу, особе осјетљиве на сензорне звукове и освјетљење, своју куповину могу да обаве управо у Емпориуму.

У сарадњи са пријатељем породице „ДИС – позориштем младих“, 15.05.2023. године у 20.00 часова биће организовано и хуманитарно играње позоришне представе „Комедија за одрастање“. Улаз ће бити бесплатан, с тим да ће испред сале бити постављене кутије за прикупљање средстава која ће бити уплаћена за лијечење наше суграђанке Дарије Карановић. Након представе, услиједиће коктел и дружење.

Породица је основни стуб друштва и потребан је труд цијеле заједнице да би се вриједност породице одржала. Предавање на тему „Изазови породице савременог друштва“ проф. др Александра Хаџић одржаће у Музичком павиљону „Стакленац“ у парку Петар Кочић, 16.05.2023. године у 19.30 часова.

Већ традиционална активност, Поносни сајам, планиран је за 20. и 21. мај на платоу испред Крајишке куће. На сајму ће учествовати произвођачи породице са троје и више дјеце који из године у годину расту и нуде све занимљивије и оригиналније производе.

Овом прилоком вас позивамо да посјетите активности које смо припремили у част породице!

Све информације можете добити од координатора активности Марије Бабић на број 066/073-973 или на мејл marija.babic2015@gmail.com

21. децембар, 2022.

Тражимо 4 пројект менџера

Нови План рада Фондације за период новембар 2022 - децембар 2023. предвиђа нове пројекте који ће довести до трансформације и професионализације саме Фондације. За то нам је потребан мотивисан тим и то:

1. Пројект менаџер за пројекат из области образовања Class Plus - 1 извршилац (више о пројекту на овом линку),

2. Пројект менаџер за пројекат из области права LawNet - 1 извршилац (више о пројекту на овом линку),

3. Пројект менаџер за пројекат из области здравља PsichoLogoPedia - 1 извршилац (више о пројекту на овом линку) и

4. Пројект менаџер за пројекат из области предузетништва 4YourBiz - 1 извршилац (више о пројекту на овом линку).

Право пријаве имају чланови 3+ породица, волонтери Фондације, сарадници и партнери Фондације. 
Идеалан кандидат је мотивисан. У предности је ако има искуства у области пројекта за који се пријављује као и искуства у управљању пројектима.
Сви пројекти имају и комерцијалну димензију што ће омогућити зараду пројект менаџеру. Осим тога нудимо велику флексибилност, предвидљив распоред обавеза и могућност напредовања.

Пријаве слати на dragan.dakic@zaporodicu.org

У наслову пријаве навести "Пријава за пројект меннаџетра за (навести назив пројекта)"

Уз пријаву приложити CV.

Позив је отворен до сриједе 28.12.2022. године.

Напомена: Интерним актима Фондације је прописано да носилац пројекта може да ангажује сараднике на пројекту. Због наведеног, носилац наведених пројеката задржава право да формира свој тим, укључујући и избор пројект менаџера, без могућности кандидата да изјаве жалбу Управном одбору. Фондација задржава право да у сваком моменту повуче овај конкурс.

20. октобар, 2022.

Попуст на Нестро пумпама: Информација

Поштовани поносни родитељи,

Уговором између Фондације и Нестро петрол а.д. предвиђено је да носиоци Поносне картице остварују попуст од 0,08 фенинга по литру горива и 7% на цјелокупан асортиман.

Попуст се остварује уз Нестро картицу која се издаје заједно са Поносном картицом. Међутим, због промјене начина пословања наш стратешки партнер Нестро већ више мјесеци не издаје своје картице уз наше ради чега носиоци Поносне картице не могу да остварују попуст из важећег уговора.

О овом проблему смо обавјестили кориснике 15.08.2022. године ( кликни за објаву на овоај линк). Такође, дана 18.08.2022. године, одржали смо састанак са управом Нестро петрол компаније на којем смо љубазно замољени да се стрпимо док профункционише нови систем наплате који ће омогућити остваривање попуста.

Суочени са све већим бројем упита наших нових корисника, Поносних родитерља, о томе када ће и на који начин моћи да остваре уговорене попусте, дана 18.10.2022. године смо компанији Нестро петрол а.д. упутили и званичну молбу за извршење уговора. У молби смо тражили да се носиоцима Поносне картице омогући коришћење попуста те смо предложили начине на које се овај попуст може остварити без трошкова по компанију Нестро петрол.

Изражавмо наду да ће наш партнер Нестро петрол а.д. ускоро одговорити на нашу молбу и да ће Уговор број: 7878/21-2 који смо потписали дана 20.04.2021. године, наставити да се извршава. Уједно, извињавамо се Поносним родитељима који су евентуално доживјели непријатност због неодобравања попуста само уз Поносну картицу. Још једном, надамо се скоријем рјешењу.

Напомена: Поносни родитељи који су раније добили своју Нестро петрол картицу заједно са Поносном картицом и даље настављају са њеним коришћењем без застоја.

Тим Фондације