Sve novosti

10. May, 2023.

Dani porodice 2023

Fondacija „Za porodicu“ u susret Međunarodnom danu porodice, 15.05.2023. godine  organizuje niz zanimljivih događaja koji će trajati od 13.05. – 21.05.2023. godine. Pomenutu aktivnost, Fondacija organizuje treću godinu, a zahvaljujući našim prijateljima i partnerima, možemo reći da je već prerasla u tradicionalnu.

Dani porodice počinju sa Kreativnom inkluzivnom radionicom 13.05.2023. godine u Domu omladine sa početkom u 11.00 časova. Radionica se realizuje u saradnji sa Servis centrom „Dajte nam šansu – Zvjezdice“. Učesnici će zajedno sa terapeutima i stručnim licima razgovarati o porodici i njenom značaju, a tema radionice biće „LjUBAV“. Pored zanimljivih predmeta koje će zajedničkim radom napraviti, usaglasiće i tekst Deklaracije o porodici i ljubavi.

Ponosni smo što je inicijativa Fondacije „Za porodicu“ od prije dvije godine upućena tržnom centru „Emporium“ u Banja Luci, a koja se odnosi na uvođenje „Tihog sata“ zaživjela i traje i danas. Tokom cijele godine, svaku nedjelju, osobe osjetljive na senzorne zvukove i osvjetljenje, svoju kupovinu mogu da obave upravo u Emporiumu.

U saradnji sa prijateljem porodice „DIS – pozorištem mladih“, 15.05.2023. godine u 20.00 časova biće organizovano i humanitarno igranje pozorišne predstave „Komedija za odrastanje“. Ulaz će biti besplatan, s tim da će ispred sale biti postavljene kutije za prikupljanje sredstava koja će biti uplaćena za liječenje naše sugrađanke Darije Karanović. Nakon predstave, uslijediće koktel i druženje.

Porodica je osnovni stub društva i potreban je trud cijele zajednice da bi se vrijednost porodice održala. Predavanje na temu „Izazovi porodice savremenog društva“ prof. dr Aleksandra Hadžić održaće u Muzičkom paviljonu „Staklenac“ u parku Petar Kočić, 16.05.2023. godine u 19.30 časova.

Već tradicionalna aktivnost, Ponosni sajam, planiran je za 20. i 21. maj na platou ispred Krajiške kuće. Na sajmu će učestvovati proizvođači porodice sa troje i više djece koji iz godine u godinu rastu i nude sve zanimljivije i originalnije proizvode.

Ovom prilokom vas pozivamo da posjetite aktivnosti koje smo pripremili u čast porodice!

Sve informacije možete dobiti od koordinatora aktivnosti Marije Babić na broj 066/073-973 ili na mejl marija.babic2015@gmail.com

21. December, 2022.

Tražimo 4 projekt mendžera

Novi Plan rada Fondacije za period novembar 2022 - decembar 2023. predviđa nove projekte koji će dovesti do transformacije i profesionalizacije same Fondacije. Za to nam je potreban motivisan tim i to:

1. Projekt menadžer za projekat iz oblasti obrazovanja Class Plus - 1 izvršilac (više o projektu na ovom linku),

2. Projekt menadžer za projekat iz oblasti prava LawNet - 1 izvršilac (više o projektu na ovom linku),

3. Projekt menadžer za projekat iz oblasti zdravlja PsichoLogoPedia - 1 izvršilac (više o projektu na ovom linku) i

4. Projekt menadžer za projekat iz oblasti preduzetništva 4YourBiz - 1 izvršilac (više o projektu na ovom linku).

Pravo prijave imaju članovi 3+ porodica, volonteri Fondacije, saradnici i partneri Fondacije. 
Idealan kandidat je motivisan. U prednosti je ako ima iskustva u oblasti projekta za koji se prijavljuje kao i iskustva u upravljanju projektima.
Svi projekti imaju i komercijalnu dimenziju što će omogućiti zaradu projekt menadžeru. Osim toga nudimo veliku fleksibilnost, predvidljiv raspored obaveza i mogućnost napredovanja.

Prijave slati na dragan.dakic@zaporodicu.org

U naslovu prijave navesti "Prijava za projekt mennadžetra za (navesti naziv projekta)"

Uz prijavu priložiti CV.

Poziv je otvoren do srijede 28.12.2022. godine.

Napomena: Internim aktima Fondacije je propisano da nosilac projekta može da angažuje saradnike na projektu. Zbog navedenog, nosilac navedenih projekata zadržava pravo da formira svoj tim, uključujući i izbor projekt menadžera, bez mogućnosti kandidata da izjave žalbu Upravnom odboru. Fondacija zadržava pravo da u svakom momentu povuče ovaj konkurs.

20. October, 2022.

Popust na Nestro pumpama: Informacija

Poštovani ponosni roditelji,

Ugovorom između Fondacije i Nestro petrol a.d. predviđeno je da nosioci Ponosne kartice ostvaruju popust od 0,08 feninga po litru goriva i 7% na cjelokupan asortiman.

Popust se ostvaruje uz Nestro karticu koja se izdaje zajedno sa Ponosnom karticom. Međutim, zbog promjene načina poslovanja naš strateški partner Nestro već više mjeseci ne izdaje svoje kartice uz naše radi čega nosioci Ponosne kartice ne mogu da ostvaruju popust iz važećeg ugovora.

O ovom problemu smo obavjestili korisnike 15.08.2022. godine ( klikni za objavu na ovoaj link). Takođe, dana 18.08.2022. godine, održali smo sastanak sa upravom Nestro petrol kompanije na kojem smo ljubazno zamoljeni da se strpimo dok profunkcioniše novi sistem naplate koji će omogućiti ostvarivanje popusta.

Suočeni sa sve većim brojem upita naših novih korisnika, Ponosnih roditerlja, o tome kada će i na koji način moći da ostvare ugovorene popuste, dana 18.10.2022. godine smo kompaniji Nestro petrol a.d. uputili i zvaničnu molbu za izvršenje ugovora. U molbi smo tražili da se nosiocima Ponosne kartice omogući korišćenje popusta te smo predložili načine na koje se ovaj popust može ostvariti bez troškova po kompaniju Nestro petrol.

Izražavmo nadu da će naš partner Nestro petrol a.d. uskoro odgovoriti na našu molbu i da će Ugovor broj: 7878/21-2 koji smo potpisali dana 20.04.2021. godine, nastaviti da se izvršava. Ujedno, izvinjavamo se Ponosnim roditeljima koji su eventualno doživjeli neprijatnost zbog neodobravanja popusta samo uz Ponosnu karticu. Još jednom, nadamo se skorijem rješenju.

Napomena: Ponosni roditelji koji su ranije dobili svoju Nestro petrol karticu zajedno sa Ponosnom karticom i dalje nastavljaju sa njenim korišćenjem bez zastoja.

Tim Fondacije

21. September, 2022.

Honorarni angažman za držanje časova 2022-2023

Fondacija Za porodicu u saradnji sa partnerima pokreće aktivnosti za honorarni angažman članova Ponosnih porodica koje imaju Ponosnu karticu. 

Ukoliko ste zainteresovani za honorarno:

  • Držanje časova iz nekog od stranih jezika,
  • Držanje časova iz matematike,
  • Držanje časova iz fizike,
  • Držanje časova iz hemije,
  • Držanje časova iz programiranja,
  • Držanje časova/instrukcija iz nečeg drugog

Prijavite se putem ovog LINKA do 13.10.2022. godine. Prijave mogu podnijeti članovi 3+ porodica koji:

  • ispunjavaju formalne uslove za držanje nastave,
  • ne ispunjavaju formalne uslove za držanje nastave ali posjeduju znanje/vještinu
  • zaposleni
  • nezaposleni

Napomena: Ovo nije oglas za posao. Nakon uvida u ponudu radne snage partner će odlučiti o pokretanju programa honorarnog angažovanja prijavljenih.