Novosti

19. februar, 2021.

Privredna komora Srpske i Fondacija "Za porodicu" potpisali memorandum o saradnji

Direktor Privredne komore komore Republike Srpske Pero Ćorić i predsjednik Fondacije "Za porodicu" Dragan Dakić potpisali su danas memorandum o saradnji na realizaciji projekta "Ponosni market Republike Srpske".

Memorandumom je predviđeno da Komora podrži aktivnosti na realizaciji projekta tako što će, između ostalog, staviti materijalne i nematerijalne resurse na raspolaganje Fondaciji.

Kako je naglašeno, prehrana čini najznačajni udio u potrošačkoj korpi od preko 35 odsto, a osim toga, nedostatak povezanosti sa tržištem je glavna prepreka za većinu proizvođača iz ciljane grupe.

Zbog toga je glavni cilj projekta da porodice sa troje i više djece dobiju popust na prehrambene proizvode i da proizvođačima ovih proizvoda iz reda porodica sa troje i više djece omogući plasman roba na tržište - istaknuto je ovom prilikom.

- Fondacija "Za porodicu" će pružiti pravnu, administrativnu i tehničku podršku svim proizvođačima da svoju djelatnost registruju, ukoliko već nisu, kao i da im pomogne u aplikaciji za domaće i strane grantove kako bi uvećali svoje proizvodne kapacitete i bolje se pozicionirali na tržištu - rekao je Dakić.

Ovom prilikom je dogovoreno da Privredna komora Republike Srpske pozove privrednike da učestvuju u projektu Fondacije pod nazivom “Prijatelji porodice“. U pitanju je unapređena verzija projekta "Ponosna kartica 2020 - cijena minus za 3+". Ovaj projekat je koncipiran tako da, osim popusta porodicama sa troje i više djece, unaprijedi poslovanje učesnika u projektu.

Za sve učesnike u Projektu obezbijeđena je mogućnost besplatnog korišenja jedinstvene elektronske prodajne platforme preko koje mogu neposredno plasirati svoje proizvode i usluge širokom tržištu u neposrednoj komunikaciji sa kupcima.

U pitanju je web aplikacija koja značajno modernizuje i pojednostavljuje dosadašnji model internet prodavnica. Takođe, ova interaktivna platforma je prilagođena za kontinuiran marketing i obavještavanje korisnika o pogodnosima koje imaju.

Podeli: