Novosti

10. May, 2023.

Dani porodice 2023

Fondacija „Za porodicu“ u susret Međunarodnom danu porodice, 15.05.2023. godine  organizuje niz zanimljivih događaja koji će trajati od 13.05. – 21.05.2023. godine. Pomenutu aktivnost, Fondacija organizuje treću godinu, a zahvaljujući našim prijateljima i partnerima, možemo reći da je već prerasla u tradicionalnu.

Dani porodice počinju sa Kreativnom inkluzivnom radionicom 13.05.2023. godine u Domu omladine sa početkom u 11.00 časova. Radionica se realizuje u saradnji sa Servis centrom „Dajte nam šansu – Zvjezdice“. Učesnici će zajedno sa terapeutima i stručnim licima razgovarati o porodici i njenom značaju, a tema radionice biće „LjUBAV“. Pored zanimljivih predmeta koje će zajedničkim radom napraviti, usaglasiće i tekst Deklaracije o porodici i ljubavi.

Ponosni smo što je inicijativa Fondacije „Za porodicu“ od prije dvije godine upućena tržnom centru „Emporium“ u Banja Luci, a koja se odnosi na uvođenje „Tihog sata“ zaživjela i traje i danas. Tokom cijele godine, svaku nedjelju, osobe osjetljive na senzorne zvukove i osvjetljenje, svoju kupovinu mogu da obave upravo u Emporiumu.

U saradnji sa prijateljem porodice „DIS – pozorištem mladih“, 15.05.2023. godine u 20.00 časova biće organizovano i humanitarno igranje pozorišne predstave „Komedija za odrastanje“. Ulaz će biti besplatan, s tim da će ispred sale biti postavljene kutije za prikupljanje sredstava koja će biti uplaćena za liječenje naše sugrađanke Darije Karanović. Nakon predstave, uslijediće koktel i druženje.

Porodica je osnovni stub društva i potreban je trud cijele zajednice da bi se vrijednost porodice održala. Predavanje na temu „Izazovi porodice savremenog društva“ prof. dr Aleksandra Hadžić održaće u Muzičkom paviljonu „Staklenac“ u parku Petar Kočić, 16.05.2023. godine u 19.30 časova.

Već tradicionalna aktivnost, Ponosni sajam, planiran je za 20. i 21. maj na platou ispred Krajiške kuće. Na sajmu će učestvovati proizvođači porodice sa troje i više djece koji iz godine u godinu rastu i nude sve zanimljivije i originalnije proizvode.

Ovom prilokom vas pozivamo da posjetite aktivnosti koje smo pripremili u čast porodice!

Sve informacije možete dobiti od koordinatora aktivnosti Marije Babić na broj 066/073-973 ili na mejl marija.babic2015@gmail.com

Share: