Новости

29. август, 2022.

Информација о статусу Града Бијељина у 3+ пројекту

Дана 18.08.2022. године, Фондација За породицу је запримила обавјештење од надлежне особе из градске управе да од  01.09.2022. године, Град Бијељина неће наставити са реализацијом пројекта „Поносна картица“ која породицама са троје и више дјеце доноси попусте приликом куповине роба и услугa.

О овој одлуци Града, обавјестили смо наше кориснике како смо и замољени од стране градске управе.

Након наведеног поједини медији су објавили информацију да Град Бијељина ипак наставља сарадњу у реализацији пројекта „Поносна картица – цијена минус за три плус“ што је довело до бројних упита заинтересованих грађана према нама.

Овом приликом обавјештавамо да Град Бијељина није наставио сарадњу са Фондацијом ради чега у овој локалној заједници неће доћи до замјене неважећих и издавања нових Поносних картица. Нове Поносне картице важе од 01.09.2022. године у Српској а од 01.01.2023. године и у Србији.

Изражавамо жаљење због наведене одлуке Града, нарочито имајући у виду да је око 700 вишечланих породица из Бијељине преузело Поносне картице РС и изразило жељу да задржи своје право на њу и да настави са коришћењем остварених погодности.

Сарадњу са привредницима и даље настављамо, без обзира на статус локалне заједнице. Разлог је тај што желимо да омогућимо корисницима из других градова и општина да остваре попуст приликом куповине у Бијељини. Вјерујемо да ће се од 01.01.2023. године, међу муштеријама код локалних привредника и пословница наћи и поносне породице из Србије јер је пројекат надрастао републички ниво и постаје регионалног карактера.

Подели: