Новости

10. мај, 2023.

Дани породице 2023

Фондација „За породицу“ у сусрет Међународном дану породице, 15.05.2023. године  организује низ занимљивих догађаја који ће трајати од 13.05. – 21.05.2023. године. Поменуту активност, Фондација организује трећу годину, а захваљујући нашим пријатељима и партнерима, можемо рећи да је већ прерасла у традиционалну.

Дани породице почињу са Креативном инклузивном радионицом 13.05.2023. године у Дому омладине са почетком у 11.00 часова. Радионица се реализује у сарадњи са Сервис центром „Дајте нам шансу – Звјездице“. Учесници ће заједно са терапеутима и стручним лицима разговарати о породици и њеном значају, а тема радионице биће „ЉУБАВ“. Поред занимљивих предмета које ће заједничким радом направити, усагласиће и текст Декларације о породици и љубави.

Поносни смо што је иницијатива Фондације „За породицу“ од прије двије године упућена тржном центру „Емпориум“ у Бања Луци, а која се односи на увођење „Тихог сата“ заживјела и траје и данас. Током цијеле године, сваку недјељу, особе осјетљиве на сензорне звукове и освјетљење, своју куповину могу да обаве управо у Емпориуму.

У сарадњи са пријатељем породице „ДИС – позориштем младих“, 15.05.2023. године у 20.00 часова биће организовано и хуманитарно играње позоришне представе „Комедија за одрастање“. Улаз ће бити бесплатан, с тим да ће испред сале бити постављене кутије за прикупљање средстава која ће бити уплаћена за лијечење наше суграђанке Дарије Карановић. Након представе, услиједиће коктел и дружење.

Породица је основни стуб друштва и потребан је труд цијеле заједнице да би се вриједност породице одржала. Предавање на тему „Изазови породице савременог друштва“ проф. др Александра Хаџић одржаће у Музичком павиљону „Стакленац“ у парку Петар Кочић, 16.05.2023. године у 19.30 часова.

Већ традиционална активност, Поносни сајам, планиран је за 20. и 21. мај на платоу испред Крајишке куће. На сајму ће учествовати произвођачи породице са троје и више дјеце који из године у годину расту и нуде све занимљивије и оригиналније производе.

Овом прилоком вас позивамо да посјетите активности које смо припремили у част породице!

Све информације можете добити од координатора активности Марије Бабић на број 066/073-973 или на мејл marija.babic2015@gmail.com

Подели: